Micro Magic

De Micro Magic is een eenheidsklasse die al meer dan 20 jaar bestaat. Destijds was de Micro Magic van Graupner de populairste boot. In deze eenheidsklasse moet de RC boot en zeilen voldoen aan vooraf bepaalde afmetingen en gewicht. Hierdoor zeilen MM zeilers met dezelfde boot tijdens wedstrijden, waardoor eerlijkheid gegarandeerd is. In het Micro Magic reglement zijn er wel een aantal vrijheden als het gaat om het gebruik van zeilen en tuigage. Bij de Micro Magic wint meestal de beste zeiler, omdat deze eenheidsklasse echt geschikt is voor de hobbyist.

De afgelopen jaren is Micro Magic zeilen aan populariteit afgenomen, omdat er geen geschikte RC boot op de markt was. Sinds eind 2020 heeft Hacker een nieuwe Micro Magic op de markt gebracht, die voldoet aan de nieuwste technieken. Hierdoor is deze eenheidsklasse weer in populariteit toegenomen. Steeds meer MM zeilers verenigen zich om met deze RC zeilboot te gaan zeilen. MM zeilgroepen zijn onder andere gevestigd in Aalsmeer, Joure, Naarden, Nieuwe Niedorp, Uitgeest en Warmond.

Radiografisch zeilen kan zowel recreatief als in wedstrijdverband worden gespeeld. Micro Magic Nederland is in Nederland de vereniging. Bij deze vereniging kan je een zeilnummer aanvragen voor deelname aan wedstrijden. Zo krijgt elke MM zeiler een eigen zeilnummer. Het zeilnummer bestaat uit NED aangevuld met 4 cijfers. Internationaal is deze eenheidsklasse ook populair. Zo is er MM zeilen in Amerika, Duitsland, Engeland en België.

RadiografischeVoertuigen.nl is sinds mei 2021 de officiële dealer van Hacker. Wij verkopen alle Hacker RC boten, waaronder sleepboten en motorboten. Ook verkopen wij de Hacker Micro Magic. De 4 versies zijn in de webshop verkrijgbaar; KIT, ARTR, ARTR + servos en ARTR + 2 servos + 6 CH RC. Wij verkopen ook alle Micro Magic onderdelen. Mocht u hierover vragen hebben, neem gerust contact met ons op.